2014-10-07

Du skapar din egen arbetsglädje!

Arbetsglädje är den kanske viktigaste framgångsfaktorn för en modern arbetsplats. Studier visar att företag med glada medarbetare tjänar mer pengar. Arbetsglädje är också en av de viktigaste källorna till välbefinnande i livet i stort, och ett av de bästa sätten att motverka stress. Men hur skapar man arbetsglädje? Och vems ansvar är det?

Alexander Kjerulf, dansk arbetsglädjeexpert och författare till boken "Happy Hour is 9 to 5", hävdar att den enda som kan ta ansvar för din arbetsglädje är DU!

Visst, din chef är ansvarig för att skapa en atmosfär där det är lätt för människor att trivas och känna arbetsglädje, och högsta ledningen i din organisation är ansvarig för att ge cheferna förutsättningar att skapa en sådan atmosfär. Men hur väl de än hanterar detta ansvar, kan de aldrig tvinga sina medarbetare att känna arbetsglädje – det ansvaret ligger fortfarande hos individerna själva.

Vad är det då du ansvarar för? Jo, att veta vad som gör dig glad på jobbet och att agera för att skapa din egen arbetsglädje. Och naturligtvis att bidra till att skapa en atmosfär som främjar även dina kollegors arbetsglädje.

För att ta reda på vad som ger dig arbetsglädje och ge dig ännu mer av det framöver, kan du göra följande övning:

1. Fundera över ett tillfälle då du kände dig riktigt glad på jobbet. Försök hitta en specifik situation, antingen i ditt nuvarande jobb eller längre tillbaka.

2. Skriv ner dina svar på följande frågor:
# Beskriv själva situationen. Vad var det som hände? Vilka var inblandade?
# Vad var det som bidrog till känslan av arbetsglädje? Vad gjorde du själv som bidrog? Vad gjorde andra? Var det något med själva situationen/omständigheterna som bidrog?
# Vad kan du lära dig av detta som du kan ta med dig för att skapa ännu mer arbetsglädje för dig själv framöver?

3. Gör en enkel plan med två-tre små steg du kan ta redan nästa vecka för att skapa mer arbetsglädje. Var inte för ambitiös eller formell – det ska vara lätt, snabbt och kul, så att det faktiskt blir av! Sen kan du lägga till ETT lite mer ambitiöst och utmanande steg att ta.

Ännu bättre blir det om du involverar andra. Det går att öka sin arbetsglädje på egen hand, men det är betydligt lättare och mycket roligare att skapa arbetsglädje tillsammans med andra. Samla ihop dina kollegor, bolla idéer kring arbetsglädje, lyft upp allas tidigare goda exempel och lär av dem. Gör en gemensam plan att testa de idéer som verkar enklast och roligast.

Lycka till!

Gunnel Ryner
EQP Business School

Klicka här för att läsa inspirationsbrevet som PDF

Följ oss på Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsare.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

     
     
     
     
     
     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår