2014-11-04

Likvidatorns drivkraft

Likvidator! Ordet klingar ju inte direkt positivt. Glädje och framtidstro är inte de första ord man sammankopplar en likvidator med. Jag träffade en likvidator på en nätverksträff. Han berättade att hans arbete bland annat består i att avveckla verksamheter samt att förvalta konkurser. Att avveckla kan väl inte vara någon rolig eller intressant uppgift? Att förvalta en konkurs låter inte inspirerande. Jag blev väldigt intresserad av detta, vilken drivkraft har en likvidator?

Att avveckla kan väl inte vara någon rolig eller intressant uppgift? Att förvalta en konkurs låter inte inspirerande. Jag blev väldigt intresserad av detta. Vilken drivkraft har en likvidator?

När jag frågar likvidatorn kring vad som driver honom gnistrar det till i hans ögon. Han går igång ordentligt. Han berättar med brinnande entusiasm om att skapa ordning, struktur och om att se till att allt går rätt till.

När han sedan talar om konkurser är han eld och lågor. Han berättar om den fantastiska möjligheten att få vara med och rädda tillgångar, bevara borgenärers fordringar och ibland få möjligheten att rädda arbetstillfällen. Han talar om att rädda, bevara och att vända negativt till positivt.

När man inom arbetspsykologin beskriver drivkrafter i arbetslivet handlar det oftast om social gemenskap, uppskattning och personlig utveckling. Dessa drivkrafter är viktiga men hur hittar vi det som gör att ett brinnande engagemang väcks inom oss? Finns det något i de arbetsuppgifter vi utför som gör att vi känner "wow, jag har ett fantastiskt jobb"?

Om du behöver hitta dina drivkrafter i arbetet, ställ följande frågor till dig själv:

1. Vilka arbetsuppgifter ger mig tillfredställelse och glädje?
2. Vem gör jag dem för (mig själv, kollegorna, chefen, kunden)?
3. Vad betyder det för dem?

Detta ger dig ett starkare "varför" till de arbetsuppgifter du utför. Det kan hjälpa dig att finna en djupare mening.

Likvidatorn hade hittat sina drivkrafter i arbetet, hoppas att du hittat dina!

Lycka till!

Magnus Johansson
EQP Business School

Klicka här för att läsa inspirationsbrevet som PDF

Följ oss på Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsare.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

     
     
     
     
     
     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår