2014-11-18

Gör en POF!

När jag träffar nya coachningsklienter och diskuterar vilka mål de har med coachningen, är de ofta mer på det klara med vad de INTE vill än vad de faktiskt vill. "Jag vill inte vara så här stressad", eller "jag vill inte vara kvar på det här jobbet där jag vantrivs". "Men vad VILL du då?" frågar jag.

Att ha mål som handlar om vad man INTE vill är inte särskilt motiverande, och inte heller så smart. Jämför med när du går till affären för att handla mat – jag gissar att du då tar med dig en lista på vad du faktiskt VILL ha med dig därifrån, och inte en VÄLDIGT lång lista på vad du INTE vill ha…

Att formulera om problem och saker man vill bort ifrån till positiva mål är en viktig princip i styrkebaserade förändringsmetoder. Jag kallar det att göra en positiv omformulering, en POF. Därefter fokuserar man på att utforska goda exempel på när man har lyckats som bäst tidigare med det man vill uppnå, i syfte att lära av sina tidigare framgångar och bygga vidare på dem.

När du vill utvecklas inom ett område – börja med att försöka formulera om det du vill bort ifrån, till ett positivt mål. Till exempel ”jag vill må bra och känna att jag har balans” eller ”jag vill ha ett jobb där jag får vara ute och träffa kunder”.

I en organisation skulle man exempelvis kunna göra om problemet "vi behöver göra något åt vår höga personalomsättning" till det positiva målet "vi vill skapa en arbetsplats där människor trivs och stannar kvar".

Det finns mängder av exempel på organisationer som har skiftat fokus från problem till positiva mål, och på så sätt fått mycket bättre resultat.

I boken "Appreciative Leadership" berättar Whitney, Trosten-Bloom & Rader bland annat om ett mexikanskt tillverkningsföretag, där de kvinnliga anställda hade låga positioner och väldigt lite inflytande. Kulturen präglades också av sexuella trakasserier. I stället för att angripa problemet med sexuella trakasserier satte man som mål att skapa positiva relationer mellan könen. Resultatet av deras arbete ledde till att man fick pris som det bästa företaget i Mexiko för kvinnor att arbeta i.

De berättar också om ett stort sjukhus som hade problem med hög personalomsättning bland sjuksköterskorna. Ledningen skiftade fokus till att undersöka anledningarna till att vissa sjuksköterskor ändå stannade kvar. På ett år minskade personalomsättningen med 13 %, antalet sköterskor som betygsatte sjukhuset som en bra arbetsplats ökade med 16 % och patientnöjdheten steg med 20 %.

Fundera på vilka problem du eller din organisation brottas med just nu. Välj ut något av dem och gör en positiv omformulering. Vad är det du/ni vill ha i stället?

Lycka till!

Gunnel Ryner
EQP Business School

Klicka här för att läsa inspirationsbrevet som PDF

Följ oss på Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsare.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

     
     
     
     
     
     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår