2014-12-02

Håll ut och nå dina drömmars mål!

Nu är det snart andra advent och julen närmar sig med stormsteg. Många drömmer redan om ett nytt och bättre år. Nya möjligheter, nya planer och nya mål. Blev 2014 så som du hade tänkt dig? Hemma, i dina relationer med vänner och familj, med dina hälso-, vikt- och konditionsmål, med dina sälj- eller kundservicemål.

Många gånger handlar måluppfyllelse om att ha uthållighet och att göra det man bestämt sig för att göra. Och fungerar inte det måste man testa en gång till, en gång till och en gång till. Men kanske du borde korrigera lite innan du testar en gång till. Har någon annan lyckats så varför skulle inte du kunna göra detsamma? Och fungerar inte en metod så får man kanske testa att göra på ett annat sätt.

Vår son Gustav ville ha en alldeles egen hund. Inte så lätt att infria i vår familj då vi för det första redan hade en hund och för det andra även sex barn. Då kan man av naturliga, ekonomiska och praktiska skäl inte infria sådana löften. Vad hade hänt om alla våra barn skulle få varsin hund? Nej, detta var helt omöjligt. Det fanns inte på kartan ansåg jag och min hustru Anita.

Från början sa vi bara blankt NEJ! Men då Gustav inte verkade förstå vad vi sa, försökte vi förklara detta på ett mer pedagogiskt sätt. Men då inte heller det hjälpte försökte vi få honom att förstå att detta var helt omöjligt. "Sluta drömma Gustav". "Du får köpa en egen hund när du blir stor och har flyttat hemifrån". "Du kan kanske få en kanin eller en undulat", försökte vi.

Men nej, det var hund Gustav ville ha. Hund, hund och inget annat än en hund. En helt egen hund. Gustav var målfokuserad och såg olika möjligheter att förverkliga sin dröm. Han testade en gång till, fast nu på ett annat sätt. Erkänn att det var kreativt för en som skulle fylla 11 år!

Kära mamma och pappa.

Mamma och Pappa jag älskar er med hela hjärtat ni är vädens besta pappa och mamma. Jag tyker så muket om er.

Men jag har ett problem. Men ni kan hjälpa mig. För ni är så bra. Jag vill ha en egen hund. Det är jättevikigt.

Jag vill att ni ska må bra. Jag tror att ni mår bra om jag mår bra. Då mår alla bra.

Ni behöver aldrig gå ut med den jag kommer att göra allt. Jag kommer alltid ha städat rum. Jag kommer att göra alla läxor och jag kommer att vara så snäll så ni blir förvånade. Ni komer att säga, oj vad Gustav har blivit så snäl.

Jag vet att jag ibland inte städar mitt rum. Jag vet att jag ibland är slö och inte gör mina städupgifter. Men jag vet att ni vill ha en glad pojke som mår bra. En glad pojke gör bra saker. Visst vill ni att jag sak vara glad? Jag kan göra masor av andra saker också. Det är sant.

Jag vet att mamma inte vill ha mer arbete, men med en hund som Gustav äger blir det mindre arbete, därför blir också mamma extra glad. Blir mamma glad då blir pappa jätte glad.

Ni behöver aldrig ge den mat, det gör jag. Den kan bo i mitt rum och jag komer att ta hand om den. Det lovar jag på hedersord.

Om jag inte får en hund så kanske jag blir jätte lessen så att jag blir sjuk. Då börjar alla att må dåligt och det är ju inte så bra. Men jag vet en ide. Vi kan köpa en hund till mig då löser vi alla problem.

Eran son Gustav

Gustav fick vänta på sin hund. Men den kom till slut. Vi gav upp när de övriga syskonen också föll pladask för Gustavs intensiva kampanj. "Köp hund till ungen", sa hans äldre syskon. Sagt och gjort, vi gav upp! Gustav fick en egen hund.

Vill du nå dina drömmars mål 2015 så kanske du måste vara kreativ, flexibel och lösningsorienterad. Har du testat en gång till är det dags att testa igen men nu kanske på ett lite annat sätt.

PG Wettsjö
EQP Business School

Klicka här för att läsa inspirationsbrevet som PDF

Följ oss på Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsare.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

     
     
     
     
     
     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår