2016-05-12

Från fokus på produkt till fokus på medarbetarna

Billes Tryckeri ville hjälpa cheferna att utveckla sitt ledarskap och fokusera mer på medarbetarna än bara på produkten. Niklas Bille, VD och ägare på Billes Tryckeri, delar med sig av sina erfarenheter i nedanstående intervju.

 

Varför ville ni satsa på utbildning?
Vi hade gjort förändringar i verksamheten där vi förvärvat ett bolag och därmed gått från 50 till 110 anställda i ett svep. Så från hösten 2014 hade vi en helt ny organisation där vi hade 14 chefer på olika nivåer som vi ville hjälpa att stärka sin ledarroll och utveckla sitt ledarskap. Vi hade tidigare varit fokuserade på produkten och insåg nu att vi behövde satsa på de mjuka värdena såsom medarbetarskap och trivsel.

Vilka var de mål ni ville uppnå?
Vi ville att alla avdelningschefer och team-ledare skulle få hjälp att växa i sina ledarroller. Vi ville hjälpa cheferna att lyckas i sitt arbete och att våga och vilja ta ansvar för sitt ledarskap. Vi ville på ett bättre sätt kunna hantera personalfrågor och arbetsmiljöfrågor, speciellt det som berör den psykosociala miljön.

Hur skedde valet av utbildningspartner?
Jag beskrev den utmaning jag stod inför med den nya organisationen för min morbror. Han berättade då att han hört talas om en person som hette Kjell-Åke Fyrgård från EQP Business School som utbildade inom dessa områden.  Morbrodern kontaktade Kjell-Åke som ringde upp mig. Vi träffades och jag fick direkt förtroende för Kjell-Åke och tyckte hans förslag på upplägg av utbildningen var väldigt bra.

Hur gick utbildningsprocessen till?
Vi genomförde ett ledarskapsutvecklingsprogram under ett halvårs tid. Vi började med att göra profilanalyser för alla ledare med personlig feedback. Därefter jobbade vi utifrån detta bland annat med att hantera de utmaningar som finns med olika personligheter, hantering av svåra samtal, motivation och drivkrafter med mera. Vi samlades till 6-7 heldagsutbildningar var fjärde vecka. Mellan utbildningstillfällena fick vi konkreta övningar och uppgifter att utföra som vi sedan diskuterade vid nästa tillfälle. Utbildningen avslutades med en diplomerings-dag där alla hade en egen dragning om vad de lärt sig och hur de utvecklats. Det var mycket givande!

Vilka resultat har ni hittills nått?
Vi har fått ut väldigt mycket positivt av utbildningen. Vi har gått från fokus på produkt till fokus på medarbetarna. Cheferna har lyfts i sina roller och de tar mer ansvar. De reder ut personalfrågor på ett mycket bättre sätt och de är stärkta i sin självkänsla och trygghet som ledare. Under resans gång blev det tydligt att vissa inte ville vara chefer längre och de valde därför att sluta. En positiv bieffekt av utbildningen blev att hela organisationen fick en tydligare struktur.

Uppfyllde utbildningen era behov?
Det gjorde den verkligen! Vi fick mycket på banan under dessa sex månader. Jag kände en viss rädsla och frustration kring hur det skulle gå att klara en organisation som går från 50 till 110 anställda. Men med facit i hand så är jag väldigt nöjd. Vi var så pass nöjda med insatsen att vi valde att gå vidare med att utbilda hela säljkåren i att bli bättre när det gäller kundmöten. Vi valde att jobba vidare med EQP och Kjell-Åke och satsade på ytterligare ett halvårs utbildning för våra säljare.

Vilka rekommendationer skulle du ge till andra företag som ska anlita extern utbildare?
För det första att faktiskt välja ATT utbilda sig. Det är bra att välja en utbildning som också fokusera på de mjuka värdena, särskilt för mellanchefer som behöver mycket stöttning då de har en svår roll att hantera. För det andra att vara noga med att det stämmer med själva utbildaren. Vi fick förtroende för Kjell-Åke, han hade både positiv energi och erfarenhet. Han tacklade de frågor som dök upp under utbildningen på ett bra sätt, han hade lätt att få med sig folk, att få dem att sänka garden och öppna upp. Kjell-Åke var väldigt lyhörd och flexibel och kunde anpassa sig efter våra behov. Sådant var viktigt för oss.

 

Billes Tryckeri är ett av Sveriges största privata tryckerier med över 110 anställda och en omsättning på över 200 miljoner. De arbetar med den modernaste tekniken i Digitaltryck och de är ett av Sveriges mest miljöanpassade tryckerier. Med över hundra experter på plats och en maskinpark i världsklass har Billes ett av marknadens bredaste erbjudanden. Samtidigt värnar vi om det privatägda företagets personlighet och familjekänsla. 

Följ oss på Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsare.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

     
     
     
     
     
     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår