PG Wettsjö
föreläsare OCH författare

En svensk talarbyrå beskrev PG på följande sätt:

PG lyfter talekonsten till en ny nivå, han tydliggör kommunikationens kraft och han delar med sig av sina erfarenheter. Han har en unik förmåga att fånga sin publik med fängslade storys, tydliga exempel och konkreta tips allt levererat med massor av humor. Han kan konsten att både roa och lära ut på en och samma gång, PG är en retoriker i världsklass”.

PG är en föreläsare som passar lika bra som motivationsföreläsare på ett stort event som för en mindre ledningsgrupp under en utbildningsprocess. Under en föreläsning med PG Wettsjö bjuds det inte bara på teorier och fakta. Du får även uppleva en intressant och fartfylld föreläsning som du förhoppningsvis sent kommer att glömma. Vi törs lova många skratt men framför allt många tänkvärda reflektioner att ta med dig hem. Med entusiasm, humor och gedigen erfarenhet lyckas PG fängsla sina åhörare med sin unika retoriska förmåga. 

PG Wettsjö har lockat flera 10 000-tals åhörare till åtskilliga inspirationsdagar, bland annat Stora Retorikdagen, Stora Kundservicedagen, Stora Säljdagen och Stora Motivationsdagen. Flera gånger har PG blivit slutnominerad till ”Årets talare”.

Vill du höja motivationsnivån? Vill du få en djupare förståelse för andra och bli bättre på att kommunicera? Vill du få nöjdare kunder? Vill du sälja mer till fler? Då ska du välja PG Wettsjö som föreläsare eller utbildare. 

PGs ämnesområden

PG har förmågan att inspirera och motivera inom en rad olika områden. Hans favoritämnen är vinnande kommunikation, bemötande, arbetsglädje, entreprenörskap, försäljning, motivation, presentatio

Läs mer om PGs ämnesområden

En 5-stjärnig föreläsare

Som utbildare har PG stor erfarenhet från många olika branscher. PG känner till många av de framgångsfaktorer som skapar verklig förändring. PG har dessutom en unik förmåga att dela med sig av detta. Nästan tre tusen föreläsningar under 22 år och en kvarts miljon nöjda åhörare vittnar om att PG har varit med ett tag!

Chefsnätverket Close har belönat PG Wettsjö med "Utmärkt föreläsare", något man endast ger föreläsare som nått ett genomsnittsbetyg på minst 4,5 av maximalt 5, på samtliga genomförda uppdrag. Att få ett så högt betyg av svenska chefer och Vd:ar är en unikt stark bedrift som visar hög kvalité, ett värdefullt innehåll och en utmärkt framförandeteknik.
Close är landets främsta chefsnätverk och de arrangerar 140 chefsevent per år.  Läs mer på close.se.

Författaren PG

PG är författare till fyra böcker ”När surpuppan log – en bok om positiv kommunikation”, "Ge kunden en positiv chock – en bok om kundservice” och "Trollbind dina åhörare – en bok om presentationsteknik” samt boken "En positiv chock" (som kommer ut våren 2019).

PG har utvecklat en rad modeller och strategier inom sina områden. Verktyg som idag används i åtskilliga sälj- och kundserviceorganisationer, inte bara i Sverige, utan också i internationella företag. Flera av modellerna finns beskrivna i PGs böcker.

Läs mer om PGs böcker

Entreprenören PG

Redan som 18-åring startade PG Wettsjö sitt första företag tillsammans med sin vän Arne Spett, företaget Wett & Spett. Bolaget lades ner två år senare då Arne omkom i en bilolycka. Året efter startade PG tillsammans med sin hustru Anita bolaget PGs Import. PG belönades med SAFs pris för ”Unga Svenska Företagare”.

PG har sedan dess varit aktiv inom näringslivet både som egenföretagare, VD, försäljningschef, coach, konsult och utbildare. Tillsammans med sin svåger och bror startade PG SÅWA AB där PG blev VD. SÅWA startade upp ett antal sängbutiker under varumärket SOVA, under åren 1984-1993. Varumärket SOVA finns fortfarande kvar, nu i nytt ägande och ny regi.

1998 blev PG delägare till Euro Business School Sverige AB som grundades 1997 av sina norska ägare EBS AS. Svenska EBS AB blev plattform för dagens EQP. Tillsammans med sin hustru Anita startade PG Norrskenet AB 1991-1995. Norrskenet var ett utpräglat säljbolag. 

2005 sålde EBS AS sin majoritetspost i EQP till PG. År 2017 tog VD Jan-Erik Nilsson, som sedan tidigare var minoritetsägare, över majoriteten av verksamheten i nytt bolag där även verksamheten Talarmäklarna införlivades. Hösten 2018 genomfördes kraftiga förändringar och bolaget avyttrade då delar av befintlig verksamhet, där ibland Talarmäklarna. 2019 tog PG över kvarvarande verksamhet, nu i en helt ny kostym.

Sammanfattningsvis är PG entreprenören, Vd:n, egenföretagaren och föreläsaren som både har gått i konkurs och blivit Gasellprisvinnare!  

Läs mer om EQP

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsningar.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan eller ring direkt på 018-34 92 80.

     
     
     
     
     
     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår