Gott bemötande och VÄRdskap

Gott bemötande och värdskap är inte svårt att leverera om vilja och lust finns, men det kan betyda mycket för mottagaren oavsett om mottagaren är en kund, kommuninvånare, passagerare, gäst, besökare, patient eller medlem. Gott bemötande ger oss inte bara nöjdare "kunder", det ger oss en bättre arbetsmiljö genom ett bättre rykte, färre klagomål, positivare "kunder" samt stoltare och gladare medarbetare.

Att vara en positiv och god kommunikatör betyder mycket i alla typ av kommunikation och påverkar alla relationer. Detta gäller privat kommunikation, men också kommunikationen som sker på våra arbetsplatser såväl med våra kollegor som med våra "kunder".

En föreläsning/utbildning om bemötande och värdskap kan vara en start på ett nytt sätt tänka och handla. Här får du tips, råd och konkreta verktyg. 

Utbildningen/föreläsningen kan delvis anpassas efter önskemål beroende på situation, aktuella utmaningar, bransch, typ av arbetsuppgifter eller annat. 

MÅLGRUPP:

Detta är en utbildning som kan komprimeras till en anpassad föreläsning som kan passa som en motivations-kickoff eller avspark inför en längre utbildningsinsats eller kanske bara som en tankeställare. Utbildningen eller föreläsningen är flexibel och anpassningsbar, och passar lika bra för kommunala företag, allmännytta, landsting som för statliga företag. Den kan anpassas till olika arbetsgrupper, även till chefer samt till andra i ledande befattning.

OM UTBILDNINGEN:

Lär dig knepen som de bästa servicepersonerna besitter. Utbildningen/föreläsningen bygger på över 100 anpassade utbildningsprocesser i svenska organisationer och företag. Processer med flera tusen deltagare. Utbildningen tar del av senaste forskning inom ämnena kommunikation och bemötande. Det hjälper inte om vi satsar på ett gott bemötande om vi sedan inte tar hand om kunden över tid. Ett gott bemötande gör det svårare för konkurrenten (om vi nu har någon) samtidigt som de ger oss trognare kunder som blir mindre kritiska och mindre priskänsliga. 

Under en föreläsning bjuds det inte bara på teorier och kalla fakta. Du får även uppleva en intressant och fartfylld föreläsning som du förhoppningsvis sent kommer att glömma. Vi törs lova många skratt men framför allt många tänkvärda reflektioner att ta med till din vardag. Med entusiasm, humor och gedigen erfarenhet lyckas PG fängsla sina åhörare med sin unika retoriska förmåga! 

EXempel PÅ AGENDAPUNKTER:

 • Vanligaste felen en servicegivare gör
 • Orsakerna till varför en servicegivare lyckas/misslyckas
 • Humörstyrning
 • Vanor och erfarenhet
 • Inställning och attityd
 • Självförtroende och självkänsla
 • Kultur som smittar
 • Vinnande kundkommunikation
 • Hur tänker kunden, gästen, besökaren – kundpsykologi som hjälper oss att förstå 
 • Verbal judo – konsten att bemöta svåra invändningar
 • Konsten att bemöta svåra typer

EXempel PÅ KUNDER:

Kommuner, Landsting, Sjukhus, Vårdcentraler, Hyresgästföreningen, Idrottsklubbar, Sveriges Riksstad

Utbildningens längd 1-3 dagar
Utbildningen kan företagsanpassas Ja
Kan kompletteras med träningsarena Ja
Kan kompletteras med hemuppgifter Ja
Dokumentation finns Ja
OBS!
Utbildningen kan komprimeras och erbjudas som
kickoff-föreläsning på 1-3 timmar
Ja

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsningar.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan eller ring direkt på 018-34 92 80.

     
     
     
     
     
     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår