Kundservice Frisör & hudvård

Även om du är en riktigt duktig frisör eller expert på hudvård så betyder inte det att kunderna upplever att de får bra service. Hur kommer det sig?God kundvård handlar inte bara om kunskap och skicklighet. Det handlar också om attityd och inställning från servicegivaren.

God service är inte svårt att ge om servicegivaren har vilja och lust. Ett bra bemötande kostar så lite för servicegivaren men kan betyda mycket för kunden. Ett gott bemötande ger nöjda och återkommande kunder som dessutom är mer förstående och mindre priskänsliga. Ett företag som har många nöjda kunder får ett bättre rykte, vilket leder till gladare och stoltare medarbetare. 

Att vara tillmötesgående, positiv och en god kommunikatör betyder mycket i alla typer av relationer. En föreläsning/utbildning om bemötande och säljande service kan vara en start på ett nytt sätt tänka och handla. Du får kunskap om vad som behövs för att du ska kunna ge ett magiskt bemötande och erbjuda säljande service. Du lär dig framgångsfaktorerna för bra service, kundpsykologi, vad ett dåligt bemötande kostar, merförsäljning och vinnande kommunikation med mera. Under utbildningen bjuds du på många tips, konkreta råd och verktyg att ta med dig till din vardag. 

Utbildningen/föreläsningen kan anpassas efter era önskemål beroende på situation, aktuella utmaningar, typ av arbetsuppgifter och annat.

MÅLGRUPP

Målgrupp för denna utbildning är personer som arbetar med hår- och hudvård samt närbesläktade branscher. Den är lämpad för företag som vill förbättra sin service, sälja mer och få nöjdare kunder. Utbildningen kan anpassas till olika arbetsgrupper, även till chefer samt till andra personer i ledande befattning. Utbildningen kan komprimeras till en anpassad föreläsning inför en längre utbildning, i samband med en motivations-kickoff eller kanske bara som en tankeställare.

OM UTBILDNINGEN

Under utbildningen lär du dig knepen som de bästa servicepersonerna besitter för att få imponerade och återkommande kunder. Förutom en mängd teorier och fakta bjuds du på en intressant och fartfylld utbildning/föreläsning som du förhoppningsvis sent kommer att glömma.

Vi varvar teoretiska moment med övningar och praktisk träning. Med entusiasm, humor och gedigen erfarenhet lyckas utbildaren PG Wettsjö fängsla dig och ge dig både kunskaper och insikter att ta med till din vardag. Vi törs också lova många skratt och många tänkvärda reflektioner.

Utbildningen bygger på över 100 anpassade utbildningsprocesser med flera tusen deltagare i svenska organisationer och företag. Innehållet kombineras med den senaste forskningen om framgångsrik kommunikation och bemötande. Sammantaget är detta den utbildning varje serviceperson behöver!

Föreläsaren PG Wettsjö är en populär och känd utbildare inom bemötande och kommunikation. Han är utsedd till Topp 100 föreläsare fyra år i rad och slutnominerad till Sveriges bästa föreläsare sju år i rad. Han är även författare till en av Sveriges mest sålda kundserviceböcker ”Ge omgivningen en positiv chock”.

EXempel PÅ INNEHÅLL

 • Imponerande service gör det svårt för konkurrenterna
 • Vanligaste felen en servicegivare gör
 • Orsaker till att en servicegivare lyckas/misslyckas
 • Humörstyrning
 • Vanor och erfarenhet
 • Inställning och attityd
 • Självförtroende och självkänsla
 • Kultur som smittar
 • Vinnande kundkommunikation
 • Hur tänker kunden? – kundpsykologi som hjälper oss att förstå 
 • Verbal judo – att bemöta svåra invändningar
 • Konsten att bemöta svåra kunder
 • Ställ frågor på rätt sätt - en behovsanalys som fungerar
 • Säljande service
 • Merförsäljning

EXEMPEL PÅ KUNDER 

Utbildningens längd 1-3 dagar
Utbildningen kan företagsanpassas Ja
Kan kompletteras med träningsarena Ja
Kan kompletteras med hemuppgifter Ja
Dokumentation finns Ja
OBS!
Utbildningen kan komprimeras och erbjudas som
kickoff-föreläsning på 1-3 timmar
Ja

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsningar.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan eller ring direkt på 018-34 92 80.

     
     
     
     
     
     
+ =