nöjd kund-
kundSERVICE för tjänsteföretag

Du som säljer tjänster har ofta andra utmaningar än den som säljer produkter, bland annat beroende på att du inte har en produkt att visa upp för kunden. För dig är det extra viktigt att skapa förtroende och att få nöjda kunder som kan vara dina referenser. Ditt bemötande blir i många fall helt avgörande för kundens upplevelse och köplust, kundens villighet att återkomma och att rekommendera dig till andra.

Denna utbildning handlar om magiskt bemötande och säljande service. God kundvård är inte svårt att ge om tjänstesäljaren har förmågan att både förstår kunden och viljan och lusten att hjälpa. Ett bra bemötande kostar så lite för servicegivaren men kan betyda mycket för kunden.

Att vara välkomnade och en positiv kommunikatör betyder mycket i alla kundkontakter. Vikten av att förstå att försäljning är god service och att god service ger merförsäljning kan vara avgörande för en framgångsrik butikssäljare. En föreläsning/utbildning om bemötande och säljande service kan vara en start på ett nytt sätt tänka och handla. I denna utbildning lär vi oss framgångsfaktorerna för bra service, vi lär oss kundpsykologi, vad ett dåligt bemötande kostar, merförsäljning, vinnande kommunikation med mera.

Utbildningen/föreläsningen kan anpassas efter önskemål beroende på situation, aktuella utmaningar, bransch, typ av arbetsuppgifter och annat. 

MÅLGRUPP

Målgrupp för denna utbildning är personer som arbetar med försäljning av tjänster så som jurister, ekonomer, konsulter, utbildare, städare, massörer, frisörer, byggarbetare med flera. Denna utbildning är för er som vill förbättra er service, sälja mer och få nöjdare kunder. Utbildningen kan anpassas till olika arbetsgrupper, även till chefer samt till andra personer i ledande befattning. Utbildningen kan komprimeras till en anpassad föreläsning inför en längre utbildning, i samband med en motivations-kickoff eller kanske bara som en tankeställare.

OM UTBILDNINGEN

Under utbildningen lär du dig knepen som de bästa servicepersonerna besitter för att få imponerade och återkommande kunder. Förutom en mängd teorier och fakta bjuds du på en intressant och fartfylld utbildning/föreläsning som du förhoppningsvis sent kommer att glömma.

Vi varvar teoretiska moment med övningar och praktisk träning. Med entusiasm, humor och gedigen erfarenhet lyckas utbildaren PG Wettsjö fängsla dig och ge dig både kunskaper och insikter att ta med till din vardag. Vi törs också lova många skratt och många tänkvärda reflektioner.

Utbildningen bygger på över 100 anpassade utbildningsprocesser med flera tusen deltagare i svenska organisationer och företag. Innehållet kombineras med den senaste forskningen om framgångsrik kommunikation och bemötande. Sammantaget är detta den utbildning varje serviceperson behöver!

Föreläsaren PG Wettsjö är en populär och känd utbildare inom bemötande och kommunikation. Han är utsedd till Topp 100 föreläsare fyra år i rad och slutnominerad till Sveriges bästa föreläsare sju år i rad. Han är även författare till en av Sveriges mest sålda kundserviceböcker ”Ge omgivningen en positiv chock”.

EXEMPEL PÅ innehåll

 • Att ge både god service och att sälja
 • Vanligaste felen en butikssäljare gör
 • Orsaker till att en tjänstesäljare lyckas/misslyckas
 • Humörstyrning
 • Inställning och attityd
 • Kultur som smittar
 • Ställ frågor på rätt sätt - en behovsanalys som fungerar
 • Hjälp kunden att ta beslut utan att pressa
 • Vinnande kundkommunikation
 • Hur tänker kunden? – kundpsykologi som hjälper oss att förstå 
 • Verbal judo – att bemöta svåra invändningar
 • Konsten att bemöta svåra kunder
 • Säljande service
 • Merförsäljning

EXEMPEL PÅ KUNDER

Utbildningens längd 1-3 dagar
Utbildningen kan företagsanpassas Ja
Kan kompletteras med träningsarena Ja
Kan kompletteras med hemuppgifter Ja
Dokumentation finns Ja
OBS!
Utbildningen kan komprimeras och erbjudas som
kickoff-föreläsning på 1-3 timmar
Ja

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsningar.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan eller ring direkt på 018-34 92 80.

     
     
     
     
     
     
+ =