Patientservice & bemötande

Tandläkare, läkare, tandsköterska, sjuksköterska, sjukgymnast eller psykolog, det splar ingen roll. Detta är kommunikation- och bemötande utbildning för dig som arbetar inom vård och omsorg.

Gott bemötande är inte svårt att ge men kan betyda mycket för både patient och anhöriga. En missnöjd patient är mer kritisk och söker fler fel. En nöjd patient är en positiv budbärare som är mindre kritisk och har överseende med eventuella brister. Gott bemötande ger oss inte bara nöjdare patienter, det ger en trevligare dialog och skapar samförstånd och bättre relation.

Att vara välkomnade och en god kommunikatör är ofta avgörande en god dialog betyder mycket i alla typ av kommunikation och påverkar all relation. En föreläsning/utbildning om bemötande och värdskap kan vara en start på ett nytt sätt tänka och handla.

Utbildningen/föreläsningen kan delvis anpassas efter önskemål beroende på situation, aktuella utmaningar, typ av arbetsuppgifter och målgrupp. 

MÅLGRUPP:

Detta är en utbildning som kan komprimeras till en anpassad föreläsning som kan passa utmärkt som en motivations-kickoff eller avspark inför en längre utbildningsinsats eller kanske bara som en tankeställare. Utbildningen eller föreläsningen är flexibel och anpassningsbar, och passar lika bra för kommunala företag, allmännytta, landsting som för statliga företag. Den kan anpassas till olika arbetsgrupper så även till chefer samt till andra i ledande befattning

OM UTBILDNINGEN:

Lär dig knepen som de bästa servicepersonerna besitter. Utbildningen/föreläsningen bygger på över 100 anpassade utbildningsprocesser i svenska organisationer och företag. Processer med flera tusen deltagare. Samtidigt så tar den del av senaste forskning om hur man kan både kommunikation och bemötande. Det hjälper inte om vi satsar på ett gott bemötande om vi sedan inte tar hand om kunden över tid. Ett gott bemötande gör det svårare för konkurrenten (om vi nu har någon) samtidigt som de ger oss trognare kunder som blir mindre kritiska och mindre priskänsliga. 

Under en föreläsning bjuds det inte bara på teorier och kalla fakta. Du får även uppleva en intressant och fartfylld föreläsning som du förhoppningsvis sent kommer att glömma. Vi törs lova många skratt men framför allt många av tänkvärda reflektioner att ta med dig hem. Med entusiasm, humor och gedigen erfarenhet lyckas PG fängsla sina åhörare med sin unika retoriska förmåga! 

EX PÅ AGENDAPUNKTER:

 • Vanligaste felen en servicegivare gör
 • Orsakerna till varför en servicegivare lyckas/misslyckas
 • Humörstyrning
 • Vanor och erfarenhet
 • Inställning och attityd
 • Självförtroende och självkänsla
 • Kultur som smittar
 • Vinnande kund- patientkommunikation
 • Hur tänker patient, kund, anhörig – kundpsykologi som hjälper oss att förstå 
 • Verbal judo – konsten att bemöta svåra invändningar
 • Konsten att bemöta svåra typer

 

Utbildningens längd 1-3 dagar
Utbildningen kan företagsanpassas Ja
Kan kompletteras med träningsarena Ja
Kan kompletteras med hemuppgifter Ja
Dokumentation finns Ja
OBS!
Utbildningen kan komprimeras och erbjudas som
kickoff-föreläsning på 1-3 timmar
Ja

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsningar.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan eller ring direkt på 018-34 92 80.

     
     
     
     
     
     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår