Utvecklas som säljare
övervinn dina säljhinder 

Rädslor som hindrar vår framgång

› Utveckling sker genom förändring

› Upptäck din utvecklingspotential

 

Alla kan bli bättre! Alla har svagheter! Känner du till dina? Vet du varför du inte är en bättre säljare än du är? Om du vet orsaken vad gör du åt det? Det är lätt att skylla på omgivningen, produkten, kunden, marknaden, priset, kvalitén, leveranstiden osv. Men vissa saker går inte att bortförklara. Tillexempel att en säljare nästan alltid säljer mer än en annan även om de arbetar på samma marknad, med samma produkter och samma prislista. 

Vem önskar inte utvecklas. En idrottare fokuserar ständigt på sin förbättringspotential. Den dagen vi slutar att utvecklas är risken överhängande att vi blir passerade av våra konkurrenter. Forskarna George W. Dudley och Shannon L. Goodson har upptäckt något som borde vara viktigt för varje säljare och varje säljorganisation. Framgångsrika människor har inte uppnått sin ställning enbart genom tekniks kompetens. De har kommit långt genom att avsiktligt synliggöra sig själv. Vissa människor är naturliga marknadsförare. De har en intuitiv känsla för att profilera sig själva. Andra, som ofta är de mest lojala, känner att det är svårt att framhäva sig själva. De görs osynliga av olika rädslor det bär med sig.

När rädslan förvandlar säljare till offer och begränsar säljarens förmåga att ta kontakt med potentiella kunder, då kallas det för säljhinder. Säljhinder är inte bara begränsat till rädslan för att för att genomföra så kallade cold calls, efter att använda telefonen, säljhinder blockerar all prospektering för nya affärer. Och det kostar pengar och energi. Varje år står enbart säljhinder för över hälften av alla misslyckade kundmöten.  

MÅLGRUPP:

Utbildningen är flexibel och anpassningsbar, den passar lika bra för B2B- som för B2C-säljare. De passar lika bra för chefer som leder en sälj- eller serviceorganisation till de som har ständig kundkontakt. 
Exempel på yrkesgrupper från tidigare utbildningstillfällen: Sälj- och servicechefer, B2B-säljare, KAM-säljare, olika typer av specialist- och produktsäljare, mäklare, jurister och konsulter. 

OM UTBILDNINGEN:

Det kostar mycket i tid och pengar att både söka upp kunder och att boka möten för att därefter förlora densamme på grund av rädslor som förstör säljmötet.

Detta är en utbildning där vi kombinerar teori med massor av träning. Under en föreläsning bjuds det inte bara på teorier och kalla fakta. Du får även uppleva en intressant och fartfylld föreläsning som du förhoppningsvis sent kommer att glömma. Vi törs lova många skratt men framför allt många av tänkvärda reflektioner att ta med dig hem. Med entusiasm, humor och gedigen erfarenhet lyckas PG fängsla sina åhörare med sin unika retoriska förmåga! 

EXEMPEL PÅ AGENDAPUNKTER:

  • Den osynliga säljaren
  • Säljhinder
  • Skenhinder
  • Invertering av varje enskild säljares olika rädslor
  • Tankezappning – ett verktyg att ta med sig hem
  • Sinnesförstärkning
  • Individuella åtgärder
  • APM – Avancerad Personlig Motivation (idrottspsykologi för säljare

 

 

 

Utbildningens längd 1-3 dagar
Utbildningen kan företagsanpassas Ja
Kan kompletteras med träningsarena Ja
Kan kompletteras med hemuppgifter Ja
Dokumentation finns Ja
OBS!
Utbildningen kan komprimeras och erbjudas som
kickoff-föreläsning på 1-3 timmar
Ja

Vill du veta mer?

Önskar du veta mer om våra utbildningar och föreläsningar.
Fyll då i nedanstående intresseanmälan eller ring direkt på 018-34 92 80.

     
     
     
     
     
     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår